Kropp & själ hör ihop

Att ge min kropp bra bränsle, motion och tid i stillhet är A och O för mig. Annars fungerar jag inte i längden. Våra liv är fyllda av arbete, familj, barn, intressen och "måsten" av olika slag. Att ge min kropp och själ vad den behöver är ett av mina "måsten" om jag även vill kunna få njuta av sådant som skön livskvalitet och ett hållbart liv.
Sätter jag inte IN på mitt "livskonto" så kan jag heller inte ta UT något från det.
Känner du igen dig?

Jag är utbildad socionom, kostrådgivare med inriktning kbt och hälsoinspiratör med stor passion för friskvård och livskvalitet. Jag tror på balans och att vara lite juste mot sig själv för att få må riktigt gott. 

IMG_2909 - kopia (3).JPG

Som rådgivare är jag nyfiken och rak , och jag ställer dig till svars för ditt ansvar kring din hälsa, ditt mående och din livsstil. Jag vill påverka, göra gott och föreläser gärna för att sprida mina kunskaper. Jag brinner extra mycket för barnen, när det gäller att lära ut hur de kan skydda sig, både på insidan och utsidan mot det som kan vara jobbigt och göra ont i livet. Stillhet, eftertanke och återhämtning är viktigt redan när man är liten.

Livserfarenhet, vetgirighet, studier, mod och passion för mig framåt. Till vardags arbetar jag som kurator på en skola i Lund.


Relevant kompetens:

- Socionom och Kurator
- Skräddarsydd ICF Coachutbildning
- Motivator och Hälsoinspiratör
- Medlem av “Drömmen om det goda”
- Eventkoordinator och konferencier
- Erfaren gällande implementering och utbildning
- Kostrådgivare med inriktning KBT

Levsmart är precis som det låter. Metoder för en smart livsstil som bland annat innebär att hushållla med sin energi, ta hand om kropp & själ, fysisk aktivitet, sömn och en kost som du mår bra av.

Ny layout Dikt av Levsmart 180616 (1).png

Via Levsmart vill jag sprida kunskap, råd och motivation till förändring och utveckling.

Det finns olika metoder att göra en livsstilsförändring, vi är alla unika och behöver specifika verktyg på vägen. 
Det handlar om hur du kan förändra ditt liv, ditt mående, dina känslor och din framtid.

Hur lever man "smart"

Att leva "smart" är för mig bland annat att vara sparsam med sin energi och äta en kost man mår bra av, alltså ha koll på eventuella matallergier och känslighet för olika livsmedel som kan påverka ditt mående och din ork.

Att ge sin kropp fysisk aktivitet varje vecka efter egen förmåga, vila när kroppen ber om det och att ge din kropp återhämtning i massor. Det kan vara meditation, Qi gong, handarbete, lyssna på ljudbok eller något annat som du själv känner "laddar" dina batterier.

Alla barn är alla vuxnas ansvar - Lär ut det du vet att barn omkring dig kan ha nytta av. Hjälp barn och unga att rusta sig inför vuxenlivet med allt vad det innebär. Föregå med gott exempel och lyssna på riktigt när ett barn vill berätta något för dig.

Och sist men inte minst - respektera natten och din sömn. Ingen skärmtid när du lagt dig!

Sen vill jag gärna ha med miljöaspekten - alla kan göra något. Köp miljövänliga produkter, skräpa inte ner, spar på vatten och el. Var rädd om djuren och vår fina natur. Det kan vara lite olika hur man definierar "att leva smart", men detta är min uppfattning och det jag lär ut. 

Välkommen att ta kontakt, Mvh Åsa